4 juni 2016: Oostkamp (Euraudax) (25 km)

Euraudax-tocht vanuit Oostkamp naar Brugge, die Scone

We vertrokken om 9h stipt met een groep van zowat dertig wandelaars vanuit het café “Oud Stuivenberge” in Oostkamp. Ik had me ingeschreven voor de eerste lus van 25km en deze ging richting Brugge. Vooraleer we de Brugse binnenstad bereikten, was er eerst een wagenrust aan kasteel Bloemenoord, het vroegere gemeentehuis van deelgemeente Sint-Michiels.

In Brugge laveerden we achter Kobe, onze baankapitein, door de kleine, smalle straatjes van de mooie stad. We stapten onder meer over Het Zand, de Grote Markt, de Burg, de Dijver en door het begijnhof en het Minnewaterpark. Overal in de straten en op de pleinen schaarden groepjes buitenlandse toeristen zich rondom hun gids. Ze vergaapten zich intussen aan de vele historische gebouwen en monumenten en niet in het minst aan de voorbij stappende Euraudax-bende. Ik hoorde Spaans, Italiaans, Duits, Engels en nog enkele talen waarvan ik geen sikkepit verstond.

Wat verderop bij de busparking aan het kanaal Gent-Brugge was de tweede wagenrust.  Willy deelde frangipanetaartjes uit en we konden kiezen uit frisdrank of koffie. Via Assebroek en de Steenbrugse Bosjes wandelden we tot bij het kanaal Gent-Brugge, dat we volgden tot aan de brug van Moerbrugge. Hier staat een monument dat hulde brengt aan de Canadese soldaten en burgerslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog.  We wandelden voorbij het kleine stationsgebouw van Oostkamp en bereikten opnieuw de startplaats. We werden er verwelkomd door Antoine, de voorzitter van Euraudax.

Mijn fotoreportage: Oostkamp 4 juni 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

6 gedachten over “4 juni 2016: Oostkamp (Euraudax) (25 km)

  1. Al tientallen keren in Brugge gewandeld, maar de stad blijft toch altijd even mooi. Knappe foto’s trouwens. Jammer dat ik er niet bij kon zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.