19 juni 2016: Lanquesaint (Adeps) (15 km)

Wegens rugpijn moest ik het de voorbije weken rustig aan doen en beperkte ik mij noodgedwongen tot een aantal kleine tochtjes in mijn buurt. Vandaag hervatte ik mijn wandelactiviteiten met een Adeps-tocht in de provincie Henegouwen. Dit weekend was het feest (“ducasse”) in het Waalse dorpje Lanquesaint, een deelgemeente van Ath en stond er een Adeps-wandeling op het feestprogramma. Bij de inschrijving twijfelde ik wat tussen een tocht van 15 of 20 km maar ik volgde getrouw het advies van de osteopaat en koos uiteindelijk voor het parkoers van 15km.

De tocht verkende de streek tussen de Waalse stadjes Ath en Lessines. Ik stapte doorheen de dorpen Isières, Meslin-L’Evêque en Stoquoi. Aan de sluis van Papignies bereikte ik de Dender en volgde deze stroomopwaarts in de richting van Ath. Een mooie veldweg bracht me terug naar de startplaats in Lanquesaint.

Enkele foto’s: Lanquesaint 19 juni 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.