12 mei 2016: Ommen-Hellendoorn (Nl) (22 km)

Het Pieterpad: over de berg(jes)en tussen Ommen en Hellendoorn

Naar Nederlandse normen was dit stukje van het Pieterpad een echte bergetappe. De Besthmenerberg, de Archemerberg, de Lemelerberg en de Eelerberg passeerden allemaal de revue. Laat jullie echter niet afschrikken want de Archemerberg is de hoogste puist en steekt amper 80 meter uit boven de zeespiegel.

Het kleine stadje Ommen, gelegen in het Vechtdal, was de startplaats en toen ik om 9h aan het stationnetje mijn tocht begon, scheen de zon reeds volop. Het zou opnieuw een zomerse lentedag worden. Ik wandelde terug een prachtig stukje Pieterpad met opnieuw heel veel passages door mooie natuurgebieden: het riviertje de Beneden-Regge, veel bos en heide.  Na wat klauterwerk over smalle zandpaadjes bereikte ik de top van de Archemerberg. Veel wandelaars waren er niet te bespeuren. Boven op de top was ik helemaal alleen en niets belemmerde het uitzicht. Ik werd er dan ook beloond met een prachtig panorama over de omgeving en nam uitgebreid de tijd om er enkele plaatjes te schieten. Daarna volgde de Lemelerberg en wat verder in het dorpje Lemele was er een horeca-zaak. Ik kon op het terras van het zonnetje genieten en er een koffie drinken. Na de korte pauze trok ik verder tot bij het Overijssels kanaal en daarna via een lange kaarsrechte zandweg richting Eelerberg. Dit stukje Pieterpad loopt door de velden en akkers maar bij de Eelerberg wandelde ik opnieuw door het bos.

Op het einde van de Tweede Wereldoorlog was er hier een lanceerbasis van V2 raketten. Tientallen V2 raketten werden vanaf hier afgevuurd richting Antwerpen.

Toen ik het bos verliet, zag ik de eerste huizen van Hellendoorn, mijn bestemming van dit stukje Pieterpad.

Mijn fotoreportage: Ommen-Hellendoorn 12 mei 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

3 gedachten over “12 mei 2016: Ommen-Hellendoorn (Nl) (22 km)

 1. Wat leuk om dit blog te lezen, en ook herkenbaar.
  Wij hebben het Pieterpad ook gelopen en wandelen graag in de provincie Overijssel.

  Ik herken de plekjes op de foto`s direct en brengt fijne herinneringen boven.
  Inmiddels heb ik me aan gemeld om dit blog te volgen.

  Marina

  1. Dag Marina,
   bedankt voor uw reactie en om mijn blog te volgen
   Ik was enkele dagen met vakantie in Overijssel en heb zo 2 mooie etappes van het Pieterpad kunnen wandelen met veel natuur. Trouwens ook mijn felicitaties met uw blog.
   Didier

   1. De Sallandse Heuvelrug is een heel mooi stuk om te wandelen, zeker in augustus als de heide in bloei staat. Overijssel heeft mij zeer verrast met zijn natuur en Vechtdal en Beneden Regge.
    We zijn met de Pinksterdagen ook weer in deze regio wezen wandelen.

    Bedankt voor het volgen van Wandelpraat!
    Marina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.