23 april 2016: Oostende (18 km)

Week van de Zee: wandelen op de Oostendse Oosteroever

Van 22 april tot 8 mei 2016 worden aan onze kust weer heel wat activiteiten georganiseerd tijdens de “Week van de Zee“. Tijdens deze 20ste editie wordt dit jaar het begrip “Tijd” benadrukt : “Zee aan tijd. Tijd aan zee”

In Oostende werd in dit kader een wandeldag georganiseerd vanuit het openluchtcentrum Duin en Zee gelegen op de Oostendse Oosteroever. De wandelaars hadden de keuze uit 3 omlopen: 6, 12 of 18 km.

Het parkoers leidde me eerst langs het strand richting Bredene en daarna via de duinen terug naar de Vuurtorenwijk. Via de boorden van de Spuikom bereikte ik de gebouwen van het “Koninklijk Werk IBIS”. In deze instelling wordt aan weeskinderen en aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben een maritieme opleiding gegeven. Wat verder, aan het kanaal Oostende-Brugge, staat het beeld van de “Ibisjongen”.

Na een ommetje kwam ik in Sas-Slijkens of Bredene-Sas en opnieuw bij de Spuikom. Langs de oevers van deze ruime waterplas wandelde ik terug naar de Vuurtorenwijk, het Visserijdok en de vissershaven. Ik wandelde door de lange hall van de vismijn. Hier zijn grote foto’s opgehangen van “Visscherskoppen”, gemaakt door fotograaf Stefaan Vanfleteren. De gezichten op de foto’s verraden het harde labeur en leven van deze stoere zeebonken.

Wat verder was er een tweede rustpost maar ik verkoos een koffie te drinken in de kantine van de vismijn.  Wat verderop stelde het Vlaams Instituut voor de Zee een loods van het Marien Station Oostende open voor het publiek. Ik wandelde voorbij Lange Nelle, de ranke vuurtoren van Oostende en bereikte de Oostelijke strekdam. Ik stapte tot bij de radartoren op het uiteinde van de strekdam. Van hieruit heeft men een prachtig uitzicht op de skyline van Oostende.

Ik had genoten van een mooie en gevarieerde wandeling op de Oostendse Oosteroever.

Mijn fotoreportage : Oostende 23 april 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.