2 april 2016: Kooigem (22 km)

Wandelnetwerk Land van Mortagne

We kozen de kleinste Kortrijkse deelgemeente Kooigem als startplaats voor onze tocht.
Het dorpje kwam eind vorig jaar uitgebreid in de media toen het werd omgedoopt tot Bevergem naar de gelijknamige TV-reeks die hier deels werd opgenomen. Het Land van Mortagne is een mooie wandelstreek ten zuiden van Kortrijk en ligt in het mooie golvende landschap tussen Leie en Schelde. De adelijke familie Mortagne bezat in de 13de eeuw de Heerlijkheid van Spiere. Vandaar de benaming van deze streek.

Het parkoers had ik vooraf voorbereid met de routeplanner van www.wandelknooppunt.be, uitgeprint en op mijn GPS-opgeladen.

Eventjes buiten Sint-Denijs maakten we een praatje met een man die ons vertelde dat hij binnen enkele maanden te voet op pelgrimstocht naar Santiago de Compostela vertrekt. Vorig jaar had hij de Camino Frances gewandeld vanuit Saint-Jean-Pied-de-Port maar dit jaar vertrekt hij vanuit zijn woonplaats. We wensten hem veel succes.

Na de wandeling dronken we nog iets in het bekende Kooigemse volkscafé Sint-Laurentius.

Niettegenstaande ik de kleine paadjes en onverharde wegen van de regio in het verleden reeds uitgebreid had verkend, blijft deze streek mij ten zeerste bekoren. Typisch voor deze regio zijn de vele veldkapelletjes en imposante vierkantshoeves.

Mijn fotoreportage : Kooigem 2 april 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.