26 maart 2016: Oeffelt – Overloon (Nederland) (26 km)

Een stukje Maas- en Peelliniepad van Oeffelt naar Overloon.

Dit streekpad in het noordoosten van de Nederlandse provincie Noord-Brabant is 122 km lang en verkent het Land van Cuijk.
Het traject had ik opgeladen op mijn GPS via de site van Wandelnet.nl : Maas en Peelliniepad.

Ik wandelde langs de Maas, over zandpaden door bossen, heidevelden en rivierduinen en doorheen het karakteristieke Maasheggenlandschap. Typisch voor dit landschap is dat vele, kleine percelen van elkaar gescheiden zijn door heggen van meidoorn en sleedoorn.

Langs de Maas in Oeffelt wandelde ik voorbij enkele “rivierkazematten”. Dit zijn militaire bouwwerken die werden opgetrokken in de jaren 30 van de vorige eeuw ter verdediging van de Maaslinie. Deze verdedigingslinie moest een eventuele Duitse inval vertragen.
Ik passeerde kleine dorpjes in het Maasdal: Beugen, Boxmeer, Vierlingsbeek en Holthees. In Vierlingsbeek pauzeerde ik in Herberg Thijssen. De koffie en het stukje appeltaart waren overheerlijk.

Daarna vervolgde ik mijn tocht langs de Molenbeek naar Holthees en stopte eventjes bij de mooie Mariakapel. Het traject van het Pieterpad, de bekendste wandelroute van Nederland, volgt hier tussen Vierlingsbeek en Holthees het Maas- en Peelliniepad. Vooraleer ik in Overloon aankwam wandelde ik nog door een mooi natuurgebied: de Overloonse Duinen.

Mijn foto’s : Oeffert – Overloon 26 maart 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.