20 maart 2016: Wiers (Adeps) (19 km)

Adeps-wandeling vanuit Wiers, een deelgemeente van Peruwelz.

De tocht ging eerst langs het kanaal Nimy-Blaton-Péronnes tot aan de sluizen bij het Grand Large van Péronnes. Daarna wandelde ik via een veldweg door de Scheldebroeken in de richting van Laplaigne.

Wat later passeerde ik de Franse grens en het parkoers leidde me doorheen het grote “Forêt Domaniale de Flines-lez-Mortagne“. Ik herinnerde me dat ik hier in het bos tijdens een tocht voorbij een gedenksteen stapte, ter ere van de gesneuvelde bemanning van een Lancaster van de RAF die hier in 1944 neerstortte. Ik wandelde over de kaarsrechte “Grande drève de Rouillon” dwars door het bos. Via het gehucht Rouillon stapte ik terug naar Wiers.

Mijn fotoreportage: Foto’s Wiers 20 maart 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.