19 maart 2016 : Guémappe (France) (26 km)

Door de Sud-Arrageois,  de streek ten zuidoosten van Arras.

We hadden Guémappe, gelegen langs de weg van Arras naar Cambrai, als startplaats gekozen en zouden twee wandelingen combineren: “le sentier des deux rivières”(13 km) en “le Chemin de la Petite Sensée”(11 km). Beide tochten had ik via www.sentiers-en-france.eu ontdekt en op basis van de kaartjes had ik de GPS-track aangemaakt en op mijn Garmin opgeladen.


Vanuit Guémappe volgden we eerst een 4-tal kilometer “le sentier des deux rivières”. Bij Héninel stapten we over op “le chemin de la Petite Sensée”. Daarna vervolgden we opnieuw het “sentier des deux rivières”. Na een 26 kilometer kwamen we terug bij de startplaats.

Het was een mooie wandeling door het licht glooiende en weidse landschap en door de valleitjes van “le Cojeul” en “la Petite Sensée” en passeerden de kleine dorpjes: Héninel, Wancourt en Chérisy. Deze streek lag tijdens de Eerste Wereldoorlog aan het front en er werd hier stevig gevonden. We passeerden onderweg dan ook heel wat militaire begraafplaatsen en langs de onverharde paden lag nog heel wat overgebleven munitie en verroeste obussen en granaten.

Mijn fotoreportage : Guémappe 19 maart 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.