7 februari 2016: Beernem (21 km)

Bloemendaletocht

De startplaats van de wandeltocht is gelegen vlakbij het Beernemse kasteel Bloemendale. Beernem maakt deel uit van het Landschapspark Bulskampveld, het bosrijkste gebied van de provincie West-Vlaanderen. Tijdens deze wandeling maakten we kennis met het landelijke karakter van de gemeente.


Ik wandelde eerst langs de oevers van het kanaal Gent-Brugge tot deelgemeente Sint-Joris en daarna opnieuw naar de rustpost in het centrum van Beernem. Van hieruit was er een lus tussen de akkers en velden in de richting van Knesselare. Ik passeerde de mooi gerestaureerde pastorie bij de kerk van Beernem.

Na de tweede passage in Beernem stapte ik naar de Kasteelhoek tot bij de historische hoeve “het Laeregoed” en via het jaagpad langs het kanaal opnieuw naar het startpunt.

Enkele foto’s van de tocht : Beernem 7 februari 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.