13 februari 2016: Vlissingen (Nl) (29 km)

Verkenning van Walcheren tussen Vlissingen en Middelburg

Het “eiland Walcheren” maakt deel uit van de Nederlandse provincie Zeeland. Dit stukje Zeeland was vroeger volledig omgeven door water: de Noordzee, de Westerschelde, het Veerse Meer en het Sloe. In 1871 werd de Sloedam gebouwd en werd het vaarwater het Sloe ingepolderd zodat we nu eigenlijk moeten spreken van een schiereiland.
Er is nog steeds een veerdienst over de Westerschelde tussen Breskens en Vlissingen maar de veerboot is enkel voor voetgangers en fietsers.
We reden dus met de wagen via Terneuzen en de Westerscheldetunnel naar Vlissingen.
Het clubhuis “Ons Plekje” van de Vlissingse wandelvereniging was de startplaats. De volledige benaming van de wandelclub is “WIK Vlissingen”, waarbij WIK staat voor “Willen is Kunnen”.
We startten reeds tweemaal vanuit Vlissingen : in 2010 en 2013.
De wandeltocht ging eerst richting Middelburg, de hoofdstad van Zeeland. De ganse wandeling liepen we door de vlakke polders van Walcheren. Het strand en de zee kregen we niet te zien. We wandelden ook een tijdje langs het “kanaal door Walcheren” tussen Vlissingen en Middelburg. We bereikten de rand van Middelburg maar de historische binnenstad trokken we spijtig genoeg niet in. In het laatste deel van de tocht stapten we door de buitenwijken van havenstad Vlissingen, maar ook nu ging het parkoers niet door het centrum.
Na de wandeling reden we met de wagen naar het centrum en aten er een portie gebakken Kibbeling en haring.

Parkoers: Koudekerke-Middelburg-Ritthem-Souburg

Enkele foto’s van de tocht : Vlissingen 13 februari 2016

Enkele andere tochten in Zeeland: Vlissingen 2013 en Nieuwdorp 2010

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.