3 januari 2016 : Heist-aan-Zee (Euraudax) (25 km)

Euraudax vanuit Heist-aan-Zee

We startten met een groep van bijna 60 wandelaars aan de camping “de Vuurtoren” in Heist. Voor de start werden er bij de koffie gretig nieuwjaarswensen uitgewisseld. Dirk was dienstdoende baankapitein en hij nam de groep op sleeptouw. We wandelden meteen door het natuurgebied “Sashul” en de “Vuurtorenweiden” en over de zeedijk richting Knokke. Er was naar jaarlijkse traditie een wagenrust aan het Lichttorenplein. We werden getrakteerd op koffie of warme wijn met een boterlukke of een stukje bloedworst. Na de korte stop stapten we verder door de villawijken van Knokke-Zoute, door het Koningsbos en via het Caddiespad door de Royal Zoute Golf Club. Na 15 km was er een rust in het café “de Noorse Zeevogel”.
Na de café-rust begon we aan de terugweg naar Heist. We stapten nog langs de “Put Van De Cloedt“, een waterplas die als watersportcentrum wordt uitgebaat en de naam kreeg: Lakeside Paradise. Het centrum is uitgerust met een waterskikabelbaan en enkele waterskiërs demonstreerden hun kunsten. Onderussen viel er wat lichte motregen maar al bij al waren de weergoden ons goedgezind en bereikten we zo goed als droog camping “de Vuurtoren”.

Enkele foto’s: Heist 3 januari 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.