26 december 2015 : Sleidinge (23 km)

Wandelen in het Meetjesland: tussen Gent en Eeklo.

Sleidinge, is een deelgemeente van Evergem en ligt in het Meetjesland ongeveer halverwege tussen Gent en Eeklo. Behalve een tocht vanuit Evergem in 2007 en een tocht vanuit Oosteeklo in 2010 was deze Oost-Vlaamse regio ten noorden van Gent als wandelgebied voor mij vrij onbekend.


In 1992 werd in het cafeetje “Al Kontent” in Sleidinge het plan gesmeed om een wandeltocht te organiseren. Deze organisatie was meteen de start van de “Wandelclub Al Kontent” in Sleidinge.

De tocht verliep nagenoeg volledig op het grondgebied van de Evergemse deelgemeente. Er was een rustpost op de wijk ’t Eeksken, gelegen op de grens van Sleidinge, Lovendegem en Waarschoot.
We wandelen daarna een tijdje over de Lievetragel, het pad langs de Lieve. Deze waterweg werd in de 13 de eeuw gegraven en verbond destijds Gent met de Noordzee via Damme en het Zwin. Niets doet nu nog vermoeden dat dit kanaal ooit economisch van groot belang was voor Gent.


We wandelden ook over heel wat onverharde wegen en kerkwegels : onder andere de Lindewegel, Hoeksken Kerkwegel, Kattewegel en Stringenwegel.


Na een 20-tal kilometer stapten we voorbij het café “Al Kontent” en we konden niet nalaten om er eventjes te pauzeren. Via het Volpensweegschekerkpad wandelden we terug naar “Sleine”.

Mijn foto’s: Sleidinge 26 december 2015

Foto: Meetjesland in Sleidinge
Meetjesland in Sleidinge
Foto: Meetjesland in Sleidinge
Meetjesland in Sleidinge
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.