7 november 2015 : Hondschoote (France) (19 km)

Circuit des Chapelles

Vertrek vanuit Hondschoote in le Pays du Lin (website toeristische dienst)

 

Hondschoote is gelegen in de Franse Westhoek net over de “Schreve” en op een boogscheut van havenstad Duinkerke. Het stadje maakte vroeger deel uit van het graafschap Vlaanderen en werd in de 17de eeuw bij Frankrijk gevoegd.  Door de uitvoer van wol was Hondschoote in de 16e eeuw één van de machtigste steden van de regio. Het mooie stadhuis en de imposante Sint-Vaastkerk zijn overblijfselen van dit roemrijke verleden.

We begonnen de wandeling op het grote marktplein en we stapten op de “Schreve” richting Beveren-Ijzer en Roesbrugge. Voor ons lagen de heuvels van Frans-Vlaanderen en Heuvelland: Casselberg, Catsberg, Zwarte en Rode berg en de zendmast van Oostvleteren. We stapten terug naar Hondschoote via het gehucht Killem-Lynde.

Na de wandeling reden we nog door tot Warhem en aten we nog “Potjesvlees”, een streekgerecht uit de Westhoek in het
 
Estaminet “Le Koestal”. We werden er vriendelijk onthaald en hartelijk bediend.

Enkele foto’s : Hondschoote 7 november 2015

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.