28 november 2015 : Schorisse (26 km)

Wandelen in de streek van Omer Wattez

 
 

Schorisse, gelegen in het hart van de Vlaamse Ardennen in de driehoek Oudenaarde-Brakel-Ronse, is het geboortedorp van schrijver Omer Wattez. Hij was het die de benaming “Vlaamse Ardennen” bedacht voor zijn geboortestreek.

“Ik heb u lief, o Schoor’se
vergeten zal ‘k u nooit.
Met dichterlijke kleuren
zijt ge in mijn geest getooid”
 
De wandeling trok onder meer door het mooie natuurgebied het “Burreken”, gelegen tussen Schorisse en Zegelsem (Brakel). Door de overvloedige regen van de voorbije dagen lagen de onverharde paden er heel modderig bij. De organiserende club bood de wandelaars een aantal keren de mogelijkheid om te opteren voor “natuur” (veel modder) of “verhard” (geen modder). Ik opteerde telkens voor het mooiere en dus modderige parkoers.
Bij het Romanshof, op de grens met Horebeke, stapte ik voorbij de “Kapel van de Ronde van Vlaanderen”. Op een muur van de kapel werden de namen gegraveerde van alle Rondewinnaars (tot 2010) en op de grond de namen van dertien Belgische flandriens.
Het was een mooie wandeling door het mooie golvende landschap van de Vlaamse Ardennen. Bovendien konden de wandelaars genieten van een deugddoend herfstzonnetje.
 

Aan het kerkje van Schorisse vertrekt een wandelroute van 12 km : de Omer Wattezwandelroute. Men kan de Vlaamse Ardennen ook verkennen en bewandelen via het wandelnetwerk “Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen”.

Mijn wandelverslag van de tocht in november 2013 : Schorisse 23 november 2013

 
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.