21 november 2015 : Zedelgem (24 km)

Vandaag was het aanbod aan georganiseerde wandelingen heel beperkt en ook de weersvoorspellingen waren alles behalve gunstig. Ik besloot om het er toch op te wagen en koos voor de wandeltocht vanuit Zedelgem of zoals men ginds ook zegt : “Zilleghem”.


De tocht startte vanuit het domein de Groene Meersen en ging richting Loppem. Via de Vloethemveldzate, een vroegere militaire spoorweg, stapte ik naar het domein Merkemveld. Wat later bewandelde ik een stukje parkoers dat ik herkende van de Nacht van (West)-Vlaanderen, de 100-km tocht vanuit Torhout (Nacht 2013 en Nacht 2015).

Via een woonwijk kwam ik na bijna 9 km bij de rustpost in Loppem. De flyer van de tocht vermeldde dat de nadruk van de wandeling op Loppem en het kasteeldomein zou liggen. Tot mijn verbazing leidde het parkoers mij na de rust echter onmiddellijk door de woonwijken van Loppem richting Priorij O.L.Vr. van Bethanië en domein Watermolenvijver. De doortocht door het kasteelpark van Loppem was blijkbaar voorbehouden voor de wandelaars van het 30km-parkoers.

Op terugweg naar Zedelgem wandelde ik nog door de bossen rond de Sint-Andriesabdij van Zevenkerken. Vanuit de rustpost, in een schooltje in het centrum van Zedelgem, was er dan nog een lus richting Vloethemveld. Jammer dat het parkoers de wandelaars niet door het natuurgebied leidde. Na 24 km bereikte ik opnieuw de Groene Meersen.

Mijn fotoreportage : Zedelgem 21 november 2015

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.