17 oktober 2015 : Rekkem (21 km)

 Open Grenstocht

log12u_groot.gif-for-web-small

Wandeling in de grensstreek met vertrek vanuit Rekkem, de kleinste deelgemeente van Menen. Via enkele mooie kleine paden en een passage door het Diefhondbos en langs de boorden van de Leie bereikte ik de rustpost in de wijk “de Barakken” in Menen.Vanuit deze rustpost volgde er een lus langs de oevers van de Golden River en een mooie passage op het eiland tussen de oude-Leie en de nieuwe-Leie. Wat later volgde een ander mooi stukje natuur langs de Leie : het Groengebied Noordkaai. Een klein maar prachtig natuurgebied waar ik voor het eerst passeerde.Bij de tweede doortocht in de rustpost pauzeerde ik eventjes en stapte daarna terug naar Rekkem. De tocht volgde nu de grens met onze zuiderburen met aan de ene kant Rekkem en de andere kant Le Mont d’Halluin. Deze streek was vroeger het geliefkoosde terrein van de “blauwers” of smokkelaars.Na afloop had ik nog een leuke babbel met enkele goede wandelvrienden.Enkele foto’s van de wandeling : Rekkem 17 oktober 2015

 
Enkele foto’s van de wandeling : Rekkem 17 oktober 2015
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.