6 september 2015 : Nieuwmunster (24 km)

Oudlandpoldertocht

De sportraad van Zuienkerke organiseerde vanuit zaal “de Bommel” in deelgemeente Nieuwmunster de Oudlandpoldertocht. Het kleine polderdorpje Nieuwmunster ligt ietwat verscholen in de polders tussen Brugge en De Haan.

Tijdens de wandeling verkenden we de uitgestrekte en vlakke polders tussen Nieuwmunster, Zuienkerke en Blankenberge. We hadden voortdurend zicht op de skyline van de kustplaatsen Wenduine en Blankenberge en ook de silhouetten van de torens van Brugge en de kranen van de Zeebrugse haven konden we ontwaren.

De tocht ging richting Zuienkerke. In de mooie, omwalde hoeve “Groot Hof Mariemont” was er een rustpost. Ik had mij ingeschreven voor het parkoers van 24 km en moest er driemaal passeren. Een eerst lus trok door de Uitkerkse Polder en de tweede door de dorpskern van Zuienkerke.

Mijn foto’s : Nieuwmunster 6 september 2015

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.