26 september 2015 : Zwevegem (22 km)

Kanaaltocht

De tocht startte vanuit het OC op de Zwevegemse wijk Kappaert. Deze wijk is gelegen tussen Zwevegem en “Sellewie” oftewel Sint-Lodewijk Deerlijk.

Vanuit de startzaal was er eerst een volledig verharde lus tot bij de Wulfsberg. Na deze lus kwam ik wat later bij Transfo, een oude electriciteitscentrale langs het kanaal Kortrijk-Bossuit. Ik vervolgde mijn tocht langs het kanaal en via een stukje vroegere spoorweg (spoorlijn tussen Kortrijk en Avelgem) bereikte ik de controlepost op het gehucht Zwevegem-Knokke.

Hier kreeg ik een lus van een 6-tal kilometer geserveerd door het licht glooiende Land Van Mortagne  tussen Zwevegem en Sint-Denijs. Na de 2de passage in Zwevegem-Knokke stapte ik terug naar de Kappaertwijk.

De wandelaars kregen nog een mooi stukje natuur voorgeschoteld: het Banhoutbos, een beboste heuvel op het grondgebied van Heestert. Het bos en het kasteel zijn privébezit, maar het domein werd opengesteld voor de wandeltocht. Zo kwam ik opnieuw bij de Wulfsberg en wat verder trakteerde de organisatie de wandelaars op een glas LeFort, een donker bier van de Bellegemse brouwerij Vander Ghinste.

Mijn foto’s : Zwevegem 26 september 2015

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.