19 augustus 2015 : Diksmuide (34 km)

2de dag van de Vierdaagse van de Ijzer:

Start vanuit Diksmuide.

Parkoers : In bijna rechte lijn leidde het parkoers ons naar Jonkershove. De wandelaars konden hier na bijna 10 km een eerst maal verpozen in het plaatselijke café. Via enkele mooie rechte dreven en boerenwegels ging het dan via het Vrijbos naar Houthulst. Onderweg passeerden we het Belgische militaire kerkhof en wandelden langsheen de omheining van de ontmijningsdienst DOVO. Op de markt van Houthulst bij het monument “de Stervende Man” werd onze controlekaart gescand. We waren ruim halfweg de tocht en na bijna 3 uren stappen nam ik de tijd om een tijdje te pauzeren en iets te eten en te drinken. Bij het verlaten van Houthulst ging het lichtjes bergop richting “Vredesmolen”. Deze molen in Klerken werd tijdens de WOI door het Duitse leger als uitkijkpost gebruikt. Daarna ging het in dalende lijn via een lange betonweg richting Schapershoek.

Uiteindelijk kwamen we in de Bethoosterse Broeken en de Handzamevallei en zagen we het silhouet van de Ijzertoren. Een pad langs de Handzamevaart bracht ons terug naar Diksmuide.


Op de terrasjes van de Grote Markt genoten de vele wandelaars na van de tocht en het mooie zomerweertje.

Morgen is de hoppestad Poperinge de startplaats van de 3de etappe.

Enkele sfeerfoto’s : Diksmuide 19 augustus 2015

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.