26 juli 2015 : Mainvault (Adeps) (20 km)

Les Amis du Bois-Hellin

Bois-Hellin is een afgelegen wijk van Mainvault, een deelgemeente van de Waalse stad Ath. Hier wordt elk jaar het laatste weekend van juli (dit jaar reeds de 53 ste keer) een buurtfeest (fancy-fair) georganiseerd. Ter gelegenheid van dit feest wordt er door Les Amis du Bois-Hellin ook een Adeps-wandeltocht ingericht.


Ik meldde mij aan in de feesttent en kreeg van de organisatie een kopie van het uitgetekende parkoers. Na een 4-tal kilometer bereikte ik Houtaing, een andere deelgemeente van Ath. In het dorpje staat in de tuin van het gasthuis Sint-Clemens een mausoleum waarin een zekere hertogin Clementine d’Oultremont begraven ligt. Wat later passeerde ik het windmolenpark van Frasnes-lez-Anvaing, gelegen naast de autosnelweg E429, en via een graspad kwam ik bij het kerkje van Buissenal (Buissenal 21 maart 2015).

Vanaf Buissenal maakte ik echt kennis met het Pays des Collines en ik kreeg een paar stevige kuitenbijters te verwerken met als beloning enkele mooie panorama’s van de prachtige omgeving. Na een tocht van 20 km kwam ik opnieuw bij de feesttent.
Er heerste een gezellige drukte in het plaatsje en als afsluiter trakteerde ik mezelf op een Quintine, een biertje dat wordt gebrouwen in de Brasserie des Légendes in het nabije Ellezelles.

Mijn foto’s : Mainvault 26 juli 2015

 
 
 
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.