7 juni 2015 : Lamain (Adeps) (20 km)

Lamain is één van de 29 deelgemeenten van Doornik en is gelegen ten westen van de stad langs de Franse grens. Het kleine dorpje is mij ondertussen goed bekend want de voorbije 3 jaren nam ik telkens deel aan deze Adeps-wandeling. Het parkoers had me telkens uitermate bekoord.

De tocht begon in de richting van de 163 meter hoge RTBF-zendmast gelegen op een heuvel boven Froidmont. Links van mij lag de Mont-Saint-Aubert en voor mij kon ik in de verte de 5 torens van de Doornikse kathedraal Notre-Dame ontwaren. Ik vervolgde de wandeling richting Froidmont en Espléchin en toen ik de TGV-lijn Brussel-Parijs passeerde, liep ik een poosje pal op de Belgisch-Franse grens. Ik bereikte Wannehain en nadat ik nogmaals de TGV-lijn passeerde, wandelde ik over restanten van kasseiwegen door de velden en akkers richting Camphin-en-Pévèle.
Beide dorpjes liggen diep in de finale van de kasseiklassieker tussen Parijs en Roubaix en ik passeerde de kasseistrook “Pavé de la Justice”. Bij het gehucht Créplaine stak ik terug de grens over en bereikte wat later Lamain.
Het organiserende team had weeral voor een mooie wandeling gezorgd. De wandelaars werden ook dit jaar getrakteerd op een mix van aardewegen, zanderige veldwegen en kasseiwegen door het mooie open landschap tussen Doornik en de Rijselse agglomeratie.

De verslagen van de tochten van de voorbije jaren :  20122013 en 2014.

Enkele foto’s : Lamain 7 juni 2015

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.