6 juni 2015 : Zaffelare (22 km)

31ste Koutertochten (organisatie : Feestcomité Oosteinde Zaffelare)

De tocht startte naar jaarlijkse traditie vanuit de feesttent in Zaffelare, een deelgemeente van Lochristie. De wandelaars konden kiezen uit verschillende omlopen gaande van 7 km tot 43 km. Ikzelf schreef me in voor het parkoers van 22 km.


Onmiddellijk na de start dook ik de bossen in van het Provinciaal domein Puyenbroeck (www.puyenbroeck.be). Het was een zalig wandelweertje. Het zonnetje scheen volop en er was een briesje dat zorgde voor aangename temperaturen.
Toen ik het domein Puyenbroeck verliet, wandelde ik verder langs de oevers van de kronkelende Zuidlede en later de Olentsgracht tot bij het “Palingshof Mieken Smet” in Eksaarde (Lokeren). Hier was er een rustpost voorzien.


Na een korte pauze vervolgde ik mijn tocht en via een kaarsrechte dreef parallel met de Eksaardedam tot bij de Moervaart in Moerbeke. Ik volgde daarna het jaagpad of Terwesttragel langs de Moervaart in de richting van Wachtebeke en kwam na een tijdje bij de Vapeurbrug, die op de vroegere spoorlijn lag tussen Lokeren en Moerbeke.  Uiteindelijk kwam ik opnieuw bij het sportcentrum van Puyenbroeck. Via het Levend Erfgoedpark en het bloemenpark stapte ik terug naar de startplaats.

Ik had genoten van het zalige weer en de mooie wandeling.

Mijn foto’s : Zaffelare 6 juni 2015

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.