19 juni 2015 : Torhout (43 km)

36ste Nacht van West-Vlaanderen

 
 
 

Dit jaar was het de 36ste editie van de Nacht in Torhout (www.nvv.be) en ik stond voor de achtste keer aan de start.
Samen met Eline en Tijs schreef ik mij in voor de omloop van 43 km. In 2013 nam ik voor het laatst deel aan de Nacht (Nacht 2013).

Om 20h weerklonk het startschot voor de lopers en wat later begonnen de wandelaars aan hun Nacht. Eline en Tijs hadden de uitdaging aangegaan om samen de marathon te stappen en ik had beloofd om hen gezelschap te houden. Een omvangrijke groep wandelaars stapte door het centrum van Torhout. Langs de kant van de weg stonden heel wat toeschouwers om de deelnemers aan te moedigen.


Samen met de 100-km stappers stapten we via Groenhove, Veldegem, Merkenveld naar Loppem. Ondertussen werden fluohesjes aangetrokken en gewapend met de zaklamp trokken we door het natuurgebied Doeveren.
Na 20 km scheidden onze wegen en vervolgden de diehards van de 100 km hun weg door het Brugse Ommeland richting Hertsberge en Beernem. Wijzelf stapten doorheen het kasteelpark van Loppem naar de rustpost. Het was zeer aangenaam wandelweer. Op een paar regendruppels na bleef het droog en het was eerder frisjes, maar we konden ons bij het stappen goed verwarmen.


Na de rustpost in Loppem ging het dan terug richting Torhout via Zedelgem en Veldegem. Bij onze eerste doortocht in Veldegem was er heel veel ambiance en heerste er een uitbundige sfeer. Nu was de rust teruggekeerd in het dorpje. De dageraad brak stilaan door toen we bijna terug in Torhout waren.


Bij onze aankomst in sporthal de Mast kregen we een diploma en een T-shirt als beloning.
Een dikke proficiat aan Eline en Tijs. Ze slaagden erin om met een minimum aan training de tocht vlot uit te stappen. Misschien kunnen ze zich volgend jaar eens wagen aan de 100 km?

Enkele foto’s: Torhout 20 juni 2015

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.