3 mei 2015 : Blankenberge (41 km)

46e Internationale Tweedaagse van Vlaanderen. (www.2daagse.be) Dag 2

Het parkoers liet ons de regio ten oosten van Blankenberge verkennen. Via de zeedijk van Blankenberge en een wandelpad langs de N34 ging het naar Zeebrugge. Ik stapte voorbij de jacht- en vissershaven, waar het lichtschip West-Hinder en een Russische onderzeeër aangemeerd zijn. Het parkoers ging verder oostwaarts richting Heist en maakte een ommetje via het natuurgebied de Sashul en de Vuurtorentorenweiden (met Hoge vuurtoren). Op de zeedijk tussen Heist en Knokke was er een rustpost. Via de villa’s van Knokke liet ik de kust achter mij en stapte de polders in richting Ramskapelle. Halverwege de wandeling was er was een rustpost in het “For Freedom Museum”, dat is ingericht in de vroegere gemeentelijke school van het polderdorpje (www.forfreedommuseum.be).
Via het tweelingkanaal “Stinker en Blinker” ging het daarna opnieuw richting Zeebrugge-dorp, waar in een café een volgende rustpost was. Daarna ging het opnieuw landinwaarts door de achterhaven van Zeebrugge naar Zwankendamme en het pittoreske witte polderdorpje Lissewege, dat ik bereikte via het Boudewijnkanaal. Ik passeerde er net op het moment dat de jaarlijkse processie voorbijtrok. Traditioneel is er hier steeds veel ambiance tijdens de passage van de Tweedaagse, maar aangezien het regende waren de terrasjes leeg.
Via Uitkerke stapte ik terug naar Blankenberge en kreeg nog een regenvlaag over me heen. Ik registreerde mijn aankomst in de tent op de Grote Markt en kreeg nog een badge en een “Blankenbergse Kokketeute” als aandenken.
Aan de Tweedaagse namen 7350 wandelaars deel uit 25 landen.
Mooie organisatie.

Enkele foto’s : Blankenberge 3 mei 2015
 

 

 
 
 
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “3 mei 2015 : Blankenberge (41 km)

  1. Dank voor je impressie van de 41 km. Zelf hield ik het bij de 24 km.
    En die regen? Ja die moeten we er bij nemen. Ik zat in Lissewege op het terras een broodje met Ganda-ham te eten, en moest ook ineens vluchten voor de regen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.