25 mei 2015 : Brugge (25 km)

Brugse Mettentocht : wandelen in de driehoek Brugge-Damme-Sijsele

De startplaats was een schooltje gelegen in een woonwijk tussen Sint-Kruis-Brugge en Male. In het eerste gedeelte wandelden we naar Sint-Kruis en passeerden het kasteel Rooigem.


Er was een rustpost in “De Spycker”, een vroeger gesticht voor weeskinderen. Daarna volgde een wandellus langs de Damse vaart tot bij het ruiterscentrum aan de Blauwezaalhoek en we keerden terug langs het Zuidervaartje. Na de 2de passage in “De Spycker” trokken we via het sportcentrum en enkele mooie woonwijken terug naar de startzaal.


Daarna volgde nog een lus van een 8-tal kilometer in de richting van Sijsele. We passeerden het kasteel van Male, waar van 1954 tot 2013 de Sint-Trudoabdij was gevestigd. We stapten terug via de voormalige spoorlijn Brugge-Eeklo (abdijenroute) doorheen het domein Ryckevelde. Een deel van het natuurdomein is militair terrein en de passage deed mij herinneren aan mijn legertijd toen ik hier als dienstplichtige kwam oefenen.

Mijn fotoreportage : Brugge 25 mei 2015

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.