23 mei 2015 : Poperinge (Euraudax) (50 km)

Wandelen in en rond hoppestad Poperinge

Organisatie : Euraudax Kuurne-Ieper

Het vertrekpunt was café “Oud Vlaenderen” op de Grote Markt van Poperinge. De wandelaars konden inschrijven voor 25 of 50 km. Roland was baankapitein en stipt om 9h vertrokken we met een kleine groep van 35 wandelaars.


Tijdens de eerste lus van 25 km was er na 9 km een rust “In de Vrede” (www.indevrede.be) bij de Sint-Sixtusabdij in West-Vleteren. We kregen een halfuurtje pauze en ik proefde van het goede trappistenbier Westvleteren 12. Onderweg wandelden we door het kasteeldomein De Lovie en stapten we langs enkele hoppevelden.


De volgende wagenrust was bij het natuurgebied Wippehoek, gelegen tussen Poperinge en Woesten. We wandelden over een graspad langs de oevers van de Poperingevaart. Deze vaart is de Vleterbeek die tussen Poperinge en de monding in de Ijzer tijdens de 12de eeuw werd gekanaliseerd. Het was opletten voor de reuzeberenklauw die hier welig groeit. We passeerden heel wat knooppunten van het wandelnetwerk Hoppeland.
Iets voor twee arriveerden we terug op de Grote Markt van Poperinge.


We kregen drie kwartier om iets te drinken en een bord spaghetti te verorberen en vertrokken daarna voor de tweede lus. De groep was ondertussen uitgedund en we waren nog met een 25-tal. Langs de Vleterbeek stapten we naar het grensdorpje Abele. Dit was vroeger een belangrijke grensovergang en we passeerden het vroegere douanekantoor. Na bijna 12 km was er een wagenrust tussen Abele en Watou. Daarna stapten we door het Helleketelbos en voorbij het café de “Helleketel”. Er was nog een tweede wagenrust bij het “Nine Elms British Cemetery”. De kerktorens van Poperinge lagen voor ons en we laveerden nog wat door de straten van de stad en we gingen nog een kijkje nemen in het “Weeuwhof”.


Iets voor zeven uur bereikten we “Oud Vlaenderen”. We praatten nog even na bij een hommelbiertje en namen afscheid van de mensen van Euraudax Kuurne-Ieper.


Het was een mooie tocht door het Hoppeland.

Mijn foto’s : Foto’s Poperinge 24 mei 2015

 
 
 
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.