11 mei 2015 : Moselkern (12 km)

Traumpfad Eltzer Burgpanorama (www.traumpfade.info)

Prachtige wandeling in de Oostelijke Eifel doorheen het wilde, bosrijke Elzbachtal, een zijdal van de Moezel. De wandeling werd door de lezers van een Duits wandelmagazine in 2013 verkozen tot wandelroute van het jaar.

Ik startte de wandeling bij Ringelsteiner Mühle, gelegen in het groene dal van de Elzbach in Moselkern en kwam na goed 2 km bij het prachtige kasteel Burg Eltz (http://burg-eltz.de/).
Daarna volgde een steile klim tot boven op het Moezelplateau en bereikte wat later Wierschem. Hier kon ik genieten van weidse uitzichten en van de mooi geel bloeiende koolzaadvelden.
Op het einde volgde daarna een steile afdaling naar de parking tot bij het riviertje de Elzbach.
De wandelroute is zeer goed aangeduid en langs de route staan wegwijzers met vermelding van de afstand naar de belangrijkste bezienswaardigheden.

In het gebied van Rijn, Moezel en Eifel zijn 26 dergelijke “Traumpfade”. Deze rondwandelingen (van 6 tot 19 km) hebben allemaal het “Deutsche Wandersiegel”, een kwaliteitslabel van het Deutsches Wanderinstitut (www.wanderinstitut.de).
Doorheen de Eifel loopt ook nog de Eifelsteig van Aken tot Trier (313 km lang) (www.eifelsteig.de) en de Moselsteig (365 km) (www.moselsteig.de). Dit langeafstand-wandelpad volgt de Moezel vanaf de Duits-Franse grens tot aan de Rijn bij Koblenz.

 

Mijn foto’s : Moselkern 11 mei 2015

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.