1 mei 2015 : Amiens (Fr) (42 km)

“Les Foulees Samariennes”

 

organisatie : www.lescheminsensomme.com

Marathon in de vallei van de Somme : samen met Patrick en Kobe.

In Amiens, de hoofdstad van Picardie, moesten we een aantal keren informeren hoe we de startplaats in de wijk Longpré-les-Amiens konden bereiken. Iets voor halfacht reden we de parking op bij het “Parc du Grand Marais“.


De groepsstart van de 6 de editie van de marathon “Les Foulées Samariennes” was voorzien om 8 uur. We schreven ons in en kregen een rugnummer en werden meteen al voor de start beloond met een medaille. De medewerkers bedienden ons met koffie en stipt om 8 uur werd de tocht op gang geschoten. Er waren een 500-tal deelnemers waarvan een aantal kozen voor de omloop van 20 of 30 km.


Onmiddellijk na de start wandelden we doorheen het marais langs de rivier de Somme. We hadden een eerste bevoorrading na 10 km in Saint-Sauveur. De deelnemers werden verwend want er was een ruim aanbod om te drinken en te knabbelen. Daarna volgde een stuk van 11 km en we verlieten eventjes de vallei van de Somme en genoten van het panorama over de vallei en het Camp Caesar, een versterkte Romeinse kampplaats. Wat later daalden we terug af tot bij Samara, een prehistorisch openluchtmuseum (www.samara.fr). Samara, de naam van het park, is eigenlijk de oude gallische naam van de Somme.


In Belloy-sur-Somme waren we halverwege en hielden een 10-tal minuten halt. Na de korte rustpauze stapten we eerst door het marais en bereikten wat later de oever van de Somme, die we verder stroomopwaarts volgden. De rivier zou onze metgezel blijven op de terugtocht naar Amiens. De Somme is 245 km lang en in 2012 stonden we in Fonsomme aan haar bron (La Somme naissante).


De bevoorradingsposten volgden elkaar nu wat vlugger op en we passeerden een tweede maal het park Samara. Na exact 42 km 195 meter en ruim 7 uur wandelen, bereikten we de aankomst. We werden nog getrakteerd op een biertje en bedankten de mensen van de organiserende club.


Het was een mooie tocht geworden en een perfecte organisatie.
Een pluim voor de mensen van de organiserende wandelclub.

Enkele foto’s ; Amiens 1 mei 2015
Foto’s van Patrick : Patrick : Amiens 1 mei 2015
De foto’s via de site van de wandelclub : Les Foulees Samariennes

 
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.