6 april 2015 : Hoenderloo (Nederland) (18 km)

Spelderholt en Het Leesten

De GPS-track had ik via de site www.wandelzoekpagina.nl gedownload en op mijn wandel GPS opgeladen.
De route startte aan het mooie witte kerkje van Hoenderloo, het Heldringkerkje. Voor het dorpshuis staat een zandstenen beeld van de “plaggensteker”, het symbool van Hoenderloo en omgeving. Het plaggen steken was vroeger voor de inwoners van het plaatsje de belangrijkste broodwinning.
De wandeling ging door de Veluwse bossen ten noorden van Hoenderloo richting Ugchelen. Via zandwegen en kleinere kronkelende weggetjes bereikte ik het bosgebied Bruggelen. De wandelroute volgde een tijdje het traject van het Marskramerpad, een Lange-Afstand-Wandelpad (LAW3) van 360 km dat van Den Haag naar Bad Bentheim loopt (Marskramerpad).
Wat later kwam ik bij een mooi stuk heide en het natuurgebied “het Leesten”. Hier ontmoette ik heel wat wandelaars met loslopende honden en stelde na een poosje vast dat ik in een “hondenlosloopgebied” wandelde. Dit is een zone waar men zijn viervoeter vrij (niet-aangelijnd) mag laten lopen.  Ik was zowat de enige wandelaar die niet vergezeld was van een hond  en ik voelde mij een beetje als een indringer in een gebied waarin ik niet thuis hoorde.
Daarna ging het door de bossen terug richting Hoenderloo.
Dit was mijn tweede tocht (zie ook Hoenderloo 4 april 2015) doorheen de mooie natuur van de Veluwe. Het is een prachtig wandelgebied en ik besefte dat ik hier nog eens moet terugkeren wanneer de heide in bloei staat. Al heeft de natuur in deze tijd van het jaar beslist ook zijn charmes.

Mijn fotoreportage : Hoenderloo 6 april 2015

 
 
 
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.