18 april 2015 : Zonnebeke (33 km)

Driedaagse Kaaswandeltocht: doorheen de Gasthuisbossen naar Hollebeke.

Het OC ’t Zonnerad in Zonnebeke is de startplaats van de Driedaagse. Via het Polygoonbos en de Nonnebossen ging het richting eerste rustpost in de nabijheid van het pretpark Bellewaerde. Daarna stapte ik door de Gasthuisbossen naar Hollebeke. Ik wandelde achtereenvolgens door volgende bosdomeinen : het Hoge Bos of Drieblotenbos, Groenenburgbos, Zwarte Leen en Vierlingen.
Deze bossen lagen tijden de Eerste Wereldoorlog aan het front en ik passeerde onderweg meerdere herinneringen aan de Groote Oorlog. In de bossen kan men betonnen constructies, restanten van bunkers opmerken en bij het verlaten van het Hoge Bos zag ik aan mijn rechterkant Hill 62. Wat later kwam ik voorbij Hill 60 en de mijnkrater Caterpillar in het domein de Vierlingen. Op deze vredige plaats in het bos doet niets vermoeden wat zich hier begin juni 1917 afspeelde toen de geallieerde troepen onder de Duitse stellingen enorme mijnladingen lieten ontploffen.
In Hollebeke was ik bijna halverwege en via het natuurgebied langs de oude vaart Komen-Ieper begon ik de terugtocht. De volgende rustpost was in een schuur in het Groenenburgbos en onderweg liep ik door het bosdomein Papenelst. Ik hield een laatste pauze in Geluveld. In de verte zag ik achter de gesloten poort het kasteel. Een tweede passage door het Polygoonbos bracht me terug tot bij de startzaal.
Ik had genoten van het mooie lenteweer en het prachtige parkoers. Met dank aan de organiserende club.

Mijn foto’s : Zonnebeke 18 april 2015

 
 
 
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.