17 april 2015 : Zonnebeke (25 km)

Driedaagse Kaaswandeltocht

Vandaag was het de eerste dag van de 3-daagse Kaaswandeltocht, een organisatie van de wandelclub “Drevetrotters” uit Zonnebeke.
Ik wandelde het parkoers van 25 km. De tocht ging richting heksendorp Beselare. Vanuit Beselare stapte ik 2 plaatselijke lussen. Op de terugweg liep het parkoers door het Polygoonbos en voorbij het café “De Dreve”. In dit café werd in 1974 de wandelclub uit Zonnebeke opgericht. Johan, de uitbater van het café, is gepasionneerd door de Eerste Wereldoorlog en vooral de “ondergrondse oorlog” in tunnels en dug-outs. Het café wordt ook “the Home of the unterground war” genoemd.

Morgen kunnen de wandelaars die houden van “grote” afstanden hun hartje ophalen. Men kan starten voor 42, 50 of 60 km. Het parkoers van de 50 en 60 km gaat via de bossen van de Ieperboog tot Mesen. De wandelaars krijgen ongetwijfeld een prachtig parkoers aangeboden.
Deze tocht maakt deel uit van de Wandeltrofee West-Vlaanderen.

Mijn verslag van de tocht in 2012 : Zonnebeke 14 april 2012

Hier mijn foto’s : Zonnebeke 17 april 2015

 
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.