12 april 2015 : Moorsele (18 km)

Stekseltocht

De wandelclub uit Moorsele had aangekondigd dat de “natuur in al haar facetten” het centrale thema zou worden van deze jubileumtocht en deed haar uiterste best om de belofte in te lossen. De parkoersmeester loodste de wandelaars tijdens de wandeling doorheen enkele mooie privé-domeinen. Ik koos voor de omloop van 18 km en stapte onderweg naar de de rustpost in Gullegem door het proviniciaal domein “Bergelen”. In Gullegem stapte ik voor het eerst door de “Bankbeekvallei”, een kleinschalig natuurgebied van vochtige weiden, omzoomd met oude knotwilgen. Het stukje natuur wordt beheerd door Natuurpunt.
Daarna wandelde ik van Gullegem naar de “Wulfdam”, gelegen tussen Moorsele en Rollegem-Kapelle. Het parkoers maakte er een ommetje rond het privé-bosje.  Als afsluiter mochten de wandelaars in het centrum van Moorsele door het mooie kasteeldomein “Grimaldi” wandelen. Het kasteel staat op een omwalde mote en werd in 2005 als monument beschermd.

Enkele foto’s : Moorsele 12 april 2015

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.