8 maart 2015 : Rollegem (21 km)

Wandelen in de streek ten zuiden van Kortrijk

De wandeltocht werd reeds voor de 20e keer georganiseerd door het MPI De Kindervriend met medewerking van de wandelclub WSK Marke. De opbrengst van de organisatie was volledig ten voordele van de kinderen van De Kindervriend.
Het prachtige lenteweer lokte heel wat wandelaars en deze werden door de parkoersverantwoordelijke getrakteerd op heel wat kerk- en stapwegels doorheen het licht golvende landschap. In Tombroek, een gehucht gelegen op de grens van Kortrijk en Moeskroen, was er in de hoeve “Goed te Tombroeck” een eerste rustpost. De tweede rustpost was in Aalbeke. Vanuit Aalbeke stapten we doorheen het Preshoekbos, het stadsrandbos van Kortrijk. Wat later passeerden we ook “de Sjouwer”, een monument ter ere van de West-Vlaamse grensarbeiders of seizoensarbeiders die om den brode in Frankrijk gingen werken.

Er kwamen meer dan 2500 wandelaars opdagen.

Foto’s : Rollegem 8 maart 2015

 
 
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.