28 maart 2015 : Marke (Euraudax) (50 km)

Organisatie : Euraudax Kuurne-Ieper

Er waren twee lussen van 25 kilometer.

lus 1 : Marke-Aalbeke-Rollegem-Bellegem-Kortrijk-Marke

lus 2 : Marke-Kortrijk-Heule-Gullegem-Bissegem-Marke

Klokslag 9 uur vertrokken we met een groep van een 40-tal wandelaars vanuit Marke. De weerman had een winderige en regenachtige dag voorspeld. Toch schreef ik me in voor de volledige afstand van 50 km.
Tijdens de eerste lus hadden we een wagenrust in Aalbeke na ruim 8km. Via mooie stapwegels ging het daarna via Rollegem naar Bellegem. In het café “Brouwershuys” op Bellegemplaats konden we wat langer pauzeren. Daarna vatten we de terugtocht aan naar Marke. We passeerden de dienstenzone Kennedypark in Kortrijk en het imposante gebouw van het nieuwe ziekenhuis AZ Groeninge.

Met een flink uitgedunde groep (nog een 20-tal deelnemers) begonnen we daarna aan de 2de lus. Nu stapten we naar het centrum van Groeningestad Kortrijk. De werken voor de rechttrekking en de verbreding van de Leie hebben het uitzicht van de stad grondig veranderd. We stapten over de nieuwe fiets- en wandelpromenade langs de oevers van de Leie tot aan het Albertpark. Aan het voetbalterrein van het vroegere “Stade Kortrijk” was er een wagenrust. Via de Tinekesgemeente Heule wandelden we daarna naar Gullegem. Er was een laatste rust gepland in het cafetaria van het ijsstadion Finlandia. Er restten  nog een 10-tal kilometer te stappen. Via het natuurdomein Bergelen stapten we naar Bissegem en Marke.

We bedankten baankapitein Marc en zijn assistenten Monique, Didier en Roland en de volledige groep van Euraudax Kuurne-Ieper voor de tocht en de organisatie. Behalve wat miezerregen bij het begin van de tocht was het weer al bij al goed meegevallen.
Na afloop van de wandeling werden we nog getrakteerd door Maria en Marcel. We proefden van een “Goedendag”, een bier gebrouwen in een plaatselijke brouwerij.

Foto’s : Marke 28 maart 2015

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “28 maart 2015 : Marke (Euraudax) (50 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.