1 maart 2015 : Lendelede (22 km)

Wandeltocht vanuit Lendelede naar Hulste en Bavikhove.

De wandeling werd georganiseerd door de Sportraad van Lendelede en ging in de richting van de Leievallei. De tocht startte vanuit de Lendeleedse sporthal. Er was een eerste rustpost in Café De Wante, gelegen aan het kanaal Roeselare-Leie. Daarna stapte ik richting “Muizelmolen” in Hulste en via enkele mooie maar modderige veldwegen daalde ik af naar een oude Leiearm in Bavikhove. Ik passeerde de gebouwen van een vroegere vlasroterij, die herinneren aan het bloeiende vlasverleden van deze streek, en de voormalige herberg ” de Bruyel” uit deze vlassersperiode. Via het centrum van Bavikhove stapte ik verder naar Hulste en via rustige wegen terug naar Lendelede.

Foto’s : Lendelede 1 maart 2015

 
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.