28 februari 2015 : Menen (18 km)

Kazemattentocht : wandeling met start vanuit grensstad en vestingstad Menen.

Via de boorden van Golden River de Leie, het Diefhondbos, een stukje natuur bovenop een vroeger huisvuilstort en de wijk de Barakken stapten we over de grens naar de rustpost bij het kerkje “Notre-Dame des Fièvres” in Halluin. Vanuit de rustpost was er een wandellus van een 5-tal kilometer uitgepijld richting Bousbecque. Onderweg passeerden we de mooie “Ferme du Mont Saint Jean” en volgden een poosje het traject van het circuit : du Kluit Put à la Lys.
Vanuit Halluin stapten we via het eilandje tussen de oude en nieuwe Leie terug naar Menen.
De organiserende wandelclub “12 uren van Lauwe” trakteerde ons wat verder naar jaarlijkse traditie op een glaasje citroenjenever en stapten daarna door de kazematten, ondergrondse ruimten die destijds werden gebruikt voor militaire doeleinden, opslag- en schuilplaats.
Deze kazematten waren onderdeel van de vroegere stadsversterkingen, die door Vauban eind 17e eeuw gebouwd werden in opdracht van de Zonnekoning Lodewijk IV.
Wat later kwamen we bij de Grote Markt met het stadhuis en het Belfort en volgden enkele mooie stukjes stadsgroen : het Brouwerspark en het Park ter Walle. Voor we opnieuw de startzaal bereikten, stapten we nog voorbij het oud Hollands militair hospitaal.

De foto’s : Menen 28 februari 2015

 
 
 
 
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.