22 februari 2015 : Papignies (Adeps) (25 km)

Langs de Dender tussen Ath en Lessines

Ik verkoos een rustige Adeps-wandeling in de Waalse provincie Henegouwen boven de drukte van de Nationale Wandeldag in Vlaanderen.
Papignies (of Papegem), een deelgemeente van Lessines, was de startplaats. Deze Waalse stad is momenteel in rouw door het plotse overlijden van Claude Criquelion. In de startzaal waren foto’s opgehangen als eerbetoon aan de wielerkampioen.

De tocht liet me kennis maken met de Denderstreek tussen Ath en Lessines. Ik passeerde via Wannebecq, een andere deelgemeente van Lessines, en daarna ging het in de richting van Rebaix en Isières, twee deelgemeenten van Ath. In Isières liep het parkoers een tijdje langs de oevers van de Dender. Ook het bedevaartsoord en de kapel van “Notre-Dame de la Cavée” in Isières stapte ik voorbij.

De fotoreportage : Foto’s Papignies 22 februari 2015

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.