31 januari 2015 : Wevelgem (26 km)

Guldenbergstappers – Eierkoekentocht

Gedurende bijna 6 eeuwen (van 1241 tot 1797) stond in Wevelgem langs de linkeroever van de Leie een abdij : de Guldenbergabdij. De Franse Revolutie betekende de teloorgang van deze abdij. De abdijgebouwen werden volledig afgebroken en in 1798 bleef er met uitzondering van de omwalde Kloosterhoeve niets meer over van de Guldenbergabdij. De hoeve heeft een mooie westelijke poort (1743) en is beschermd als monument en dorpsgezicht.
Onmiddellijk na de start wandelden we doorheen deze prachtige site en de prachtige platanendreef die naar de hoeve leidt.

Parkoers : vanuit Wevelgem langs de Leie en doorheen de Leievallei naar Bissegem. Onderweg werden we getrakteerd op een lekkere Wevelgemse eierkoek (Eierkoeken).
Vanuit Bissegem was er een wandellus van een 8-tal kilometer richting Marke. Het parkoers volgde deels het traject van de Tweebeken wandelroute (Tweebeken wandelroute) en het Prikkelpad. Tijdens de tocht wandelden we langs de oevers en door de valleitjes van beide beken : de Neerbeek en de Markebeek en door het natuurgebied “’t Schrijverke”.
Na de 2de doortocht in Bissegem wandelden we terug naar Wevelgem via de wijk het Mollegat en passeerden we nog “Vanbutselesmolen”, een stenen windmolen gebouwd in 1851.

De Guldenbergstappers hadden gezorgd voor een mooie organisatie en menige wandelaar was achteraf lovend over het aangeboden parkoers.

Mijn foto’s : Wevelgem 31 januari 2015

 
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.