Wandelen in het land van Stijn Streuvels

Wandelnetwerk Land van Streuvels

Eind april 2015 wordt in West-Vlaanderen het tiende knooppuntennetwerk voor wandelaars geopend : het land van Streuvels. Deze week werd in Gijzelbrechtegem alvast de eerste bewegwijzeringspaal geplaatst.

Het nieuwe netwerk situeert zich in de gemeenten Anzegem, Vichte, Gijzelbrechtegem, Kaster , Otegem, Tiegem en Ingooigem.
Het mooie landschap rond Tiegemberg zal de kern vormen van het wandelgebied. Het netwerk zal goed zijn voor 119 km wandelpaden en 157 knooppunten tellen en zal de tegelpaden en kerkwegels van de streek met elkaar verbinden. Op negen locaties worden viertalige informatieborden over het netwerk geplaatst.

In Ingooigem kunnen de wandelaars het “Lijsternest” bezoeken. Hier woonde en leefde de schrijver Stijn Streuvels en schreef hij zijn romans in de werkkamer met zicht op het heuvellandschap van Tiegem.

Het “Lijsternest”  werd onlangs door de Provincie gerenoveerd en als museum en schrijversresidentie ingericht. Van hieruit vertrekt ook het Streuvelspad, een wandeling van een 7-tal kilometer.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.