28 december 2014 : Ellezelles (Adeps) (21 km)

Wandeltocht in en rond het heksendorp Ellezelles.

Ik sloot mijn wandeljaar 2014 af met een ADEPS-wandeling met start in Ellezelles, het heksendorp gelegen tussen Ronse en Lessines, in het Pays des Colinnes.

Koning Winter had zijn intrede gedaan. Er lag bijgevolg een dun sneeuwtapijt, het vroor lichtjes en de gure noorderwind voelde ijskoud aan. Gelukkig scheen er een winterzonnetje die het toch enigszins aangenamer maakte.

Ik koos voor het parkoers van 20 km. De verantwoordelijke legde mij uit dat deze omloop uit twee wandellussen bestond met de voetbalkantine van de plaatselijke voetbalclub als vertrekpunt : een  grote lus van 15 km en een kortere van 5 km.

Ik startte met de langste lus. Deze leidde mij tot bij het gehucht Grand Monchaut en het Bois Lefebvre. De wandeling ging op en af door het golvende landschap langs rustige wegen, bospaden en onverharde wegeltjes met namen als : le sentier des facteurs, le sentier de l’enfer en le sentier Del’Berdouilles. Ik werd ondertussen beloond met mooie vergezichten over het wit besneeuwde landschap. Toch moest ik opletten want her en der lagen gladde ijsplekken op de wegen.

De tocht volgde ook een poosje het traject van de GR123 (Tour du Hainaut occidental) en op de terugweg passeerde ik de Moulin du Cat Sauvage (Kattenmolen).


De kleinste lus bracht mij tot bij de “Brasserie Ellezelloise” waar het bier Quintine wordt gebrouwen.
(verslag van 7 juli 2012). Quintine is de naam van de plaatselijke heks die in 1610 op de brandstapel terechtkwam.

Via de vroegere spoorlijn 87 (spoorverbinding Ronse-Lessines) en een  mooi onverhard pad kwam ik terug bij de startzaal.

Fotoreportage : Ellezelles 28 december 2014

 
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.