9 november 2014 : Ruddervoorde (19km)

Lakebosschentocht

Ruddervoorde is een deelgemeente van Oostkamp en ligt in het Houtland, de meest bosrijke streek van de provincie West-Vlaanderen. Karakteristiek voor deze streek zijn de bossen, de vele lange bosdreven, de landgoederen en kastelen.

Onmiddellijk na de start stapte ik doorheen de vallei van de Velddambeek. Deze beekvallei werd een aantal jaren terug heraangelegd en doet ook dienst als overstromingsgebied.

Wat later bereikte ik het kasteeldomein Pecsteen. Daarna leidde het parkoers mij naar het kasteel der Lakebosschen. Onderweg stapte ik doorheen het natuurgebied “Zorgvliet”.

In het koetsenhuis van het kasteel der Lakebosschen konden de wandelaars even verpozen bij de open haard. Het parkoers liep daarna doorheen het mooie kasteelpark en via enkele mooie, lange dreven en onverharde wegen bereikte ik opnieuw Ruddervoorde.

Mijn fotoreportage : Ruddervoorde 9 november 2014

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.