4 oktober 2014 : Sint-Margriete – Sas van Gent (GR5A Noord) (28 km)

Wandeling door het krekengebied van het Meetjesland

Deze week vervolgden we onze tocht op de GR5A Noord en vertrokken aan het Leopoldkanaal bij “Fred’s café”, waar we op 13 september waren aangekomen (tocht GR5A Noord 13 september 2014). Nu was het einddoel van de etappe Sas van Gent (Nederland), waar we de auto hadden geparkeerd en op de belbus Meetjesland waren gestapt.

Het GR-traject loopt door het Krekengebied van het Meetjesland met zijn dijken en lange rijen bomen. We stapten onder meer voorbij de Boerekreek, de grootste kreek van Oost-Vlaanderen, en de Bentillekreek. Langs de oevers van het Leopldkanaal wandelden we naar Boekhoute, het vissersdorp zonder haven.

Net voor we het polderdorpje bereikten, stopten we een eerste maal in het eetcafé “’t Spoor”, waar we reeds de sfeer van Halloween konden opsnuiven.

De vissersboot BOU8 op het dorpsplein van Boekhoute getuigt van het vissersverleden van het dorp. Hier worden elk jaar in september de Girnaertfeesten georganiseerd. In het café “de Gouden Appel” rechtover de kerk proefden we van een lekker “Girnaert”bier.

Wat later stapten we verder in de richting van Assenede. Het traject van de GR loopt evenwel niet door de dorpskern. We wandelden doorheen het krekengebied van Assenede en de kreken de Rode Geul en de Grote Geul. Het was genieten van de mooie natuur. We stopten nog éénmaal in de “Vliethoeve” en dronken er een “Tseut” op het terras.

We staken de grens met onze Noorderburen over en bereikten na 28 km Sas van Gent. Er blijven nog 78 km tot Antwerpen (Linkeroever). De volgende etappe zal ons tot Axel (Nederland) brengen.

Mijn fotoreportage : GR5A Noord : naar Sas-van-Gent

De foto’s van Patrick : Patrick 4 oktober 2014

 
 
 
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.