19 oktober 2014 : Beselare (31km)

Herfsttocht

De start van de tocht was vanuit het OC De Lege Platse in het heksendorp Beselare. Via enkele mooie onverharde wegen ging het in de richting van Geluveld. De langere afstanden (25 en 30 km) trokken vanuit Geluveld verder naar de Gasthuisbossen.

In een loods in het Groenenburgbos was er een tweede rustpost. Daarna wandelde ik nog door het domein Godschalk en het Drieblotenbos (Hoge Netelaar) en bereikte zo het pret- en attractiepark Bellewaerde. Wat verder kon ik een laatste maal rusten en bleven er nog een 7 tal kilometer te wandelen.

Op de terugweg naar Beselare stapte ik nog door de Nonnebossen en het Polygoonbos. Dit bos lag tijdens de Eerste Wereldoorlog aan het front van de Ieperboog (Ypres Salient) en werd toen volledig verwoest. In het bos ligt er een militaire begraafplaats : het “Buttes New British Cemetery” en net buiten het bos het “Polygon Wood Cemetery“. Via paadjes en veldwegen bereikte ik opnieuw de startplaats in Beselare.

Het was een mooie tocht door het golvende landschap en de bosrijke streek ten zuiden van Ieper.
Met dank aan de wandelclub uit Zonnebeke (de Drevetrotters).

Wandelaars die de omgeving van Beselare wensen te verkennen, kunnen de “Heksenwandelroute” wandelen. Deze route (8,2 km) start aan de kerk van Beselare en leidt je onder meer naar het Polygoonbos.

Mijn foto’s : Foto’s Beselare 19 oktober 2014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.