18 oktober 2014 : Rekkem (21 km)

 

Wandelen over smokkelpaadjes in de grensstreek

Open Grenstocht

organisatie: Wandelclub 12 uren van Lauwe (12 uren van Lauwe)

De tocht startte naar jaarlijkse traditie vanuit het schooltje van de wijk Paradijs in Rekkem.

Via smokkelpaadjes (Grenspostwegel en Piloriewegel) wandelden we naar de Franse grensgemeente Halluin. Voor de grootste omloop had de parkoersverantwoordelijke van de Lauwse wandelclub een lus uitgepijld. We stapten doorheen het mooie “Jardin de la Paix” en enkele woonwijken naar het natuurgebied “Parc Naturel du Colbras”  of “Kluit Put” (zie mijn verslag Circuit du Kluit Put à la Lys).

Vooraleer we opnieuw de rustpost in Halluin bereikten, passeerden we nog de : “Moulin Hollebeke”. Na de rust stapten we terug naar de startzaal via de wijk Mont d’Halluin en een langzaam stijgende kasseiweg (Chemin des Meurins), die zeker niet moet onderdoen voor de kasseien uit de finale van de wielerklassieker Paris-Roubaix.

Ook de oorlog liet hier zijn sporen na: de achtergelaten bunkers in de velden zijn de stille getuigen. In Neuville-en-Ferrain liepen we nog met een groepje andere wandelaars verkeerd en moesten op onze stappen terugkeren.

Na ruim 21 kilometer waren we terug aan de startzaal. Veel wandelaars genoten buiten van het prachtige weertje en de deugddoende herfstzon. Als afsluiter proefden we nog van een lekkere Picon, het drankje bij uitstek van de grensstreek.

Wie in deze streek wil wandelen kan kiezen voor het Smokkelaarspad

Enkele foto’s : Foto’s Rekkem 18 oktober 2014
De foto’s van Patrick : Patrick 18 oktober 2014

Halluin: moulin Hollebeke
Halluin: moulin Hollebeke
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.