9 augustus 2014 : Nieuwpoort-Oostende (GR5A) (25km)

De parking aan de Vismijn van Nieuwpoort was het vertrekpunt van onze GR5A-tocht richting Oostende.

Via het sluizencomplex “De Ganzepoot” en het Koning Albert I – monument, dat momenteel wordt gerestaureerd, bereikten we weldra het kanaal Plassendale-Nieuwpoort, dat we volgden tot aan de Rattevallebrug.

Daarna stapten we door de polders in de richting van de kust en voor ons lag de skyline van Westende en Middelkerke. Bij de watertoren namen we het pad door het natuurgebied de “Warandeduinen“en wandelden in de richting van het antennepark van het vroegere radiozendstation en bereikten wat later het Normandpark. Na het verlaten van de dorpskern van Middelkerke bleven we het pad volgen door de smalle duinengordel in de richting van Raversijde.

Aan onze linkerkant konden we nu en dan een glimp opvangen van de Noordzee en aan de andere kant uitgestrekte campings. Wat verder bereikten we het Provinciaal Domein Raversijde. Hier liggen nog heel wat bunkers die het Duitse leger destijds bouwde en deel uitmaakten van de verdedigingslinie “Atlantikwall“.

Aan de rand van Mariakerke bewonderden we het mooie kerkje O.L.V. ter Duinen. Op het kerkhof naast het kerkje ligt de schilder James Ensor die begraven. De tocht ging nu verder over de zeedijk tot bij de Venetiaanse Gaanderijen. Bij het ruiterstandbeeld van Leopold II trokken we de binnenstad in en passeerden de Koninklijke Stallingen en kwamen zo bij het Maria Hendrikapark.

De Visserskaai was het eindpunt van onze tocht. Het was er heel druk. Op en rond het Paulusplein was men bezig met de voorbereidingen en de opbouw voor de Paulusfeesten, die hier volgende week plaatshebben. Daarna spoorden we met de kusttram terug naar Nieuwpoort. Volgende week vervolgen we onze tocht over de GR5A.

Hierbij mijn foto’s : Foto’s Nieuwpoort – Oostende 9 augustus 2014

De foto’s van Patrick : Foto’s Nieuwpoort – Oostende

Het parkoers op RouteYou : Parkoers Nieuwpoort – Oostende

Vissersmonument in Nieuwpoort
Vissersmonument in Nieuwpoort
Koning Albertmonument aan Sluizencomplex "De Ganzenpoot" Nieuwpoort
Koning Albertmonument aan Sluizencomplex “De Ganzenpoot” Nieuwpoort
langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort
langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort
tussen Middelkerke en Oostende
tussen Middelkerke en Oostende
 
Maria Hendrikapark in Oostende
Maria Hendrikapark in Oostende
de jachthaven Mercator Marina Oostende
de jachthaven Mercator Marina Oostende
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “9 augustus 2014 : Nieuwpoort-Oostende (GR5A) (25km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.