5 juli 2014 : Villiers-le-Bel – Paris (26km) : 8 ste etappe naar Parijs (deel 1)

Het duurde bijna een uur om met het openbare vervoer (metro en RER) van ons hotel in de Parijse wijk La Butte-aux-Cailles bij de startplaats in Villiers-le-Bel, 18 km ten noorden van Parijs, te geraken.
We hadden vooraf gepland om tot het metrostation Oberkampf (11 de arrondissement) te stappen en dan de volgende dag verder te wandelen tot aan de Tour Eiffel.

We begonnen de tocht aan het RER-station en trokken via Arnouville en Bonneuil-en-France tot aan de rand van de luchthaven van “Le Bourget”, één van de drie luchthavens van Parijs.

Na een 6-tal kilometer bereikten we het “Parc Georges Valbon”, één van de grootste parken van de Parijse regio. Het was hier rustig wandelen, al kwamen we van tijd tot tijd joggers tegen. Toen we na een 3-tal kilometer het park verlieten, kwamen we in Saint-Denis, een voorstad van Parijs gelegen op nauwelijks 5km van de Franse hoofdstad. Ter hoogte van het Stade de France, het Nationaal Stadion van Frankrijk, bereikten we het Canal Saint-Denis. Langs het jaagpad wandelden we verder en toen we onder de Boulevard Phérique waren gelopen, kwamen we bij de Porte de la Vilette en het Parc de la Vilette.

Vanaf de Porte de la Villette tot Oberkampf volgden we het GR-traject beschreven in de topo-gids Paris à Pied. Op de plaats waar vroeger een groot slachthuis stond, is er nu een groot futuristisch park en een wetenschapsmuseum.

We laveerden wat door de straten van Buttes-Chaumont (19 de arrondissement) en de soms nauwe steegjes van de wijk Amérique liepen steil bergop. Dit deel van Parijs is duidelijk niet plat.

Daarna verkenden we het mooie Parc des Buttes-Chaumont, aangelegd op de terreinen van een vroegere gipsgroeve. Het was er druk en er waren heel wat wandelaars en joggers. Vanaf het tempeltje in het park hadden we een mooi uitzicht op de Basilique du Sacré-Coeur en Montmartre.

Een tijdje later arriveerden we bij het Canal Saint-Martin dat we volgden tot de plaats waar het kanaal onder de grond verdwijnt. Wat verderop beëindigden we onze tocht bij het metrostation Oberkampf. Vooraleer we de metro namen richting Place d’Italie namen we nog even de tijd om iets te drinken en te eten in een bar/tabac in de Rue Oberkampf.

Het parkoers op RouteYou : Parkoers Villiers-le-Bel naar Parijs (Oberkampf) 5 juli 2014

Mijn fotoreportage : van Villiers-le-Bel naar Parijs 5 juli 2014

Foto’s van Patrick :naar Parijs 5 juli 2014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.