10 mei 2014 : Bachte-Maria-Leerne (18km)

We wandelden langs de boorden van de Oude Leie naar het kasteel van Ooidonk. Na een eerste rust in Sint-Martens-Leerne stapten we naar Deurle, een deelgemeente van Sint-Martens-Latem. Op weg naar Deurle hielden we halt in een boot langs de “toeristische Leie” waar het clublokaal van de Motor Yacht Club Gent is gehuisvest. Het lokaal was eigenlijk niet geopend voor het publiek maar we werden er toch zeer vriendelijk ontvangen.

In Deurle liepen we doorheen de mooie, lange dreven met de prachtige villa’s en passeerden we de neoromaanse Sint-Aldegondiskerk . Rondom de kerk ligt het kerkhof waar heel wat kunstenaars begraven liggen. Ook de Vlaamse schrijver Cyriel Buysse woonde hier in het dorp.

Na de passage in Deurle kwamen we een 2 de maal bij de rustpost in Sint-Martens-Leerne. Er restten nog een 3-tal kilometer naar de startzaal.

Na de wandeltocht stopten we nog in het Oud Sashuis van Astene, waar schrijver Hugo Claus een deel van zijn jeugd doorbracht. In het museum-kafeetje dronken we het huisbier “Schobiak” en proefden er een “Schipper bitter”.(http://www.astene-sas.be)
Bij het afscheid hadden we het met “schipper Lukas” kort over onze tocht naar Parijs. Hij vertelde ons dat hij jaarlijks met zijn boot naar Parijs vaart (10 dagen vaartijd) en gaf ons tevens wat tips voor onze volgende etappe langs de Oise richting Compiègne.

Fotoreportage van Patrick : Bachte-Maria-Leerne 10 mei 2014

Mijn fotoreportage : Bachte-Maria-Leerne 10 mei 2014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.