5 april 2014 : Watou (23 km)

Tocht vanuit Watou via de knooppunten van het wandelnetwerk Hoppeland.

Vanuit Watou wandelden we via enkele mooie onverharde paden op en  langs de “schreve” naar het Helleketelbos en naar Abele. We stapten daarna via de Helhoek en langs de oevers van de Vleterbeek, die ontspringt op de flanken van de Catsberg, richting hoppestad Poperinge.

Aan ’t Rood Kruis keerden we terug naar het Helleketelbos en na 19 km bereikten we het café de “Helleketel”. De Toogfilosoof, Gerd De Ley, was er ter gelegenheid van  het “Weekend van het Volkscafé” te gast en declameerde er enkele citaten. Ondertussen dronken we er een Picon. Een tijdje later stapten we terug naar het kunst- en brouwersdorp Watou. We dronken nog een Sint-Bernardus in het Boltra-café St-Georges. Accordeonist Pieter was er bezig de gasten te entertainen.

We hadden een mooie wandeling gemaakt door het licht glooiende landschap in de driehoek Watou-Abele-Poperinge en ondertussen wat van de sfeer geproefd van het “Weekend van het Volkscafé”.
(weekendvanhetvolkscafe)

Het parkoers : Wandelnetwerk Hoppeland vanuit Watou

Mijn fotoreportage kun  je hier bekijken : Watou 5 april 2014

De fotoreportage van Patrick : Foto’s van Patrick Watou 5 april 2014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.