19 april 2014 : Roerdalen (Nl) (28km)

Wandeling vanuit Posterholt, deelgemeente van Roerdalen in de Nederlandse provincie Limburg, gelegen ten zuiden van Roermond.
Voor deze tocht gebruikte ik de kaart van het wandelroutenetwerk van de gemeente Roerdalen (190 km wandelwegen) (knooppunten Roerdalen).

In Posterholt was er doortocht van de deelnemers aan de Kennedymars (80 kilometer) die ’s morgens om 5 uur waren gestart in Sittard (Kennedymars). Ze hadden er reeds 30 km afgelegd en ze konden hier eventjes rusten.

Van Posterholt stapte ik naar Vlodrop en dan naar Etsberg. Net buiten Vlodrop passeerde ik het riviertje de Roer. Voor ik in Herkenbosch aankwam, stapte ik een stukje door het Nationaal Park De Meinweg. Ik liep over zandige veldwegen en passeerde meerdere aspergevelden. De oogst van de asperges, die normaal eind april begint en duurt tot ongeveer eind juni, was hier reeds gestart.

In Herkenbosch nam ik een pauze om iets te eten en te drinken. Op weg naar Paarlo passeerde ik via een fietsersbrug opnieuw de Roer. Ik bereikte uiteindelijk mijn bestemming in Posterholt via het park en het kasteel Aerwinkel.

Het parkoers : Parkoers Roerdalen 19 april 2014

Hier kun je mijn foto’s bekijken : Posterholt 19 april 2014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.