13 april 2014 : Moorsele (25km)

Stekseltocht

Ik vertrok iets na 7h30 vanuit het OC De Stekke in Moorsele. Na een tijdje verliet ik de dorpskom en via rustige wegen en mooie onverharde paden bereikte ik het sodatenkerkhof op de Kezelberg, gelegen langs de vroegere spoorlijn tussen Menen en Roeselare. Ik genoot van de rust en de stilte in de landelijke omgeving. De eerste rustpost was op de Artoishoek in Geluwe.
Van daaruit was er een lus uitgepijld van een 7-tal kilometer. Via mooie veldwegen ging het tot dicht bij een andere wijk van Geluwe : Ter Hand.

Bij mijn tweede passage in “Den Artois” nam ik de tijd om iets te drinken. De volgende rustpost was in Ledegem en ik bereikte deze via de oude spoorweg Menen-Roeselare. Ondertussen had ik het gezelschap gekregen van Ronny die honderduit vertelde over zijn belevenissen op de 100 km-tocht vanuit Mortier, waar hij vorige vrijdagavond van start was gegaan.

Vanuit Ledegem ging het dan terug naar Moorsele. Ondertussen dropte boven mijn hoofd een vliegtuig valschermspringers die wat verderop op het militaire vliegveld landden. Via een pad langs de meanderende Heulebeek (Groen Lint) bereikte ik de startzaal in het centrum van Moorsele.

Bijna 1600 wandelaars namen deel aan de tocht. Ikzelf had zeer genoten van de mooie tocht in de driehoek Moorsele-Ledegem-Geluwe.

Het parkoers : Moorsele 13 april 2014

Hier kun je door klikken naar mijn foto’s : Moorsele 13 april 2014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.